1 νεκρός

Ένας νεκρός, 2 σοβαρά τραυματισμένοι, 18 προσαγωγές, 6 συλλήψεις, πάνω από 100 ώρες τηλεοπτικού χρόνου. Άλλο ένα medior event. Άλλο ένα γεγονός που έπρεπε να παρουσιαστεί αλλά αναπόφευκτα και να παρερμηνευθεί και να γιγαντωθεί. Όχι για τον νεκρό. Στ’ αρχίδια τους για τον συγκεκριμένο και κάθε νεκρό. Έτσι απλά επειδή έπρεπε. Δεν είναι λίγοι αυτοί που χαίρονται με κάθε εντυπωσιακό θάνατο. Ίσως είναι πιο πολλοί. Μάλλον είναι. Σκατά.
Φωνάζουν για την Αστυνομία που δεν ήταν εκεί. Και πράγματι δεν ήταν εκεί. Η αστυνομία ήταν σε άλλο σημείο. Κι αυτοί τόσο μαλάκες είναι; Πες ότι οι παναθηναϊκοί ήταν κρυμμένοι. Δεν μπορούσαν να ακολουθήσουν τους Ολυμπιακούς με τα μηχανάκια και να είναι έτοιμοι να επέμβουν;
Φωνάζουν ότι δεν είχε λόγο η Αστυνομία να είναι στο γήπεδο αλλά στους δρόμους. Ρωτούν «μα καλά στο γήπεδο θα πλακώνονταν;». Γιατί στο γήπεδο δεν πλακώνονται; Τα περισσότερα επεισόδια μέχρι τώρα είναι εντός ή εκτός γηπέδων; Ότι τον βολεύει μωρέ τον καθένα για να κάνει το ρεπορτάζ του. Αλλά δεν είμαστε και μαλάκες. Ή μήπως είμαστε;
Φωνάζει η κυρία Ζαχαρέα «Τι έκαναν οι 4 αστυνομικοί στο τζιπ; Καθόντουσαν και περίμεναν; Γιατί δεν έβγαιναν έξω;» Τι να κάνουν οι 4 αστυνομικοί απέναντι στους 600; Να βγουν και να πουν τι; Να τους πυροβολήσουν; Να τους ρίξουν δακρυγόνα; Τι ήθελε η κυρία Ζαχαρέα να κάνουν; Να αυτοκτονήσουν ή να σκοτώσουν εν ψυχρώ 10 από αυτούς και να μιλάμε τώρα για χούντα;
Φωνάζουν ότι γινόταν χαμός και κανένας δεν επενέβαινε. Ότι όλα αυτά είναι πρωτόγνωρα στην Ελλάδα; Ποια είναι πρωτόγνωρα; Τα επεισόδια και τα ξυλίκια μεταξύ οπαδών. Κάθε βδομάδα πλακώνονται και αυτοί τώρα το πήραν χαμπάρι; Ε βέβαια. Τώρα που χύθηκε αίμα το θυμήθηκαν. Καλά το λέει η Πάνια (για άλλο λόγο βέβαια). Μυρίστηκαν αιματάκι κι ήρθαν.
Κρίμα που πέθανε το παλικάρι. Κρίμα. Δεν έχει σχέση που ήταν οπαδός ή χούλιγκαν ή όπως τον ονομάζουν. Κρίμα που πέθανε χωρίς λόγο. Από μαλακία. Αλλά μέσα στη ζωή είναι όλα αυτά και πολλά άλλα. Πολύ πιο αιματηρά και επώδυνα.

Θυμήσου.

1 νεκρός.

“A series of deadly bomb attacks has killed more than 100 people in Shia areas of Baghdad and the town of Khalis, to the north of the capital.” 29/03/07 http://news.bbc.co.uk/2/hi/middle_east/6507927.stm

Περισσότεροι από 100 νεκροί. Σε μία μέρα. Από μια μαλακία. Κι εμείς συζητάμε για τον ένα που πήγε και έφαγε τα μούτρα του. Αυτό είναι κρίμα.

Advertisements

16 Responses to 1 νεκρός

 1. Ο/Η Rigelian λέει:

  Πολλά μείζονα θέματα σε ένα ποστ…

  1. Όσο πιο κοντά είμαστε, τόσο πιο πολύ μας επηρεάζουν τα γεγονότα. Είτε έχουν νεκρούς είτε όχι.

  2. Όσο πιο «πιασιάρικο» το θέμα, τόσο πιο πολύ προβάλλεται, έτσι όπως προβάλλεται, από τα κανάλια. Είτε έχει νεκρούς είτε όχι.

  3. Οι ζωές των ανθρώπων δεν μπαίνουν σε ζυγαριά.

  4. Η βία στα γήπεδα είναι ένα εξαιρετικά πολύπλοκο φαινόμενο που δεν λύνεται μόνο με κατασταλτικά μέσα και διότι οι πραγματικές αιτίες είναι έξω από τα γήπεδα.

 2. Ο/Η holidays_in_the_sun λέει:

  δεν αντιληφθηκες τωρα οτι οι ζωες των ανθρωπων ειναι αναλωσιμες.αναλογως τις συνθηκες καποιες ειναι πιο αναλωσιμες απο αλλες…τι 100 τι 1…προς καταναλωση.κυριε δημοσιογραφε να προσεχετε….θα χετε ευθυνες συντομα,νιωστε το βαρος:)
  κριμα παντως

 3. Ο/Η neofitos λέει:

  #rigelian: είμαστε όσο κοντά θέλουμε να είμαστε. Οι ζωές των ανθρώπων σαφέστατα και δεν μπαίνουν σε ζυγαριά. Το θέμα είναι αριθμητικό, δεν είναι θέμα βαρύτητας. Αλλού πεθαίνουν 3.000 τη βδομάδα για ένα λόγο κι εδώ 1 το χρόνο για έναν λόγο.

  #bookofski: τι ήπιες;

 4. Ο/Η neofitos λέει:

  #holidays_in_the_sun: κάθε άνθρωπος μπορέι να ηθικολογεί και να κοκορεύεται για τα πιστεύω του μέχρι να έρθει η στιγμή που θα τα θέσει σε εφαρμογή. εκεί φαίνεται αν έχει το θάρρος (και την οικονομική ανεξαρτησία) να ξεχωρίσει

 5. Ο/Η martina λέει:

  Μπορείτε να μου ορίσετε την έννοια της έκφρασης «οικονομική ανεξαρτησία»?
  Θα με ενδιέφερε πραγματικά να μάθω…

 6. Ο/Η neofitos λέει:

  #martina: το έγραψα πολύ απλοϊκά, με την έννοια ότι κάποιος έχει τους πόρους (απ’ όπου κι αν τους αποκτά) να γράφει αυτά που θέλει ως δημοσιογράφος. Ο εξαρτημένος θα γράψει αυτό που θα πουλήσει. Ο ανεξάρτητος θα γράψει αυτά που θέλει. Ένας πολυ γνωστός δημοσιογράφος μου είπε πριν μερικά χρόνια: «Στήσε κώλο και γράφε ότι σου πούνε μέχρι να φτάσεις εδώ που έφτασα. Τουλάχιστον τότε θα σου έχουν μείνει αρκετά χρόνια να πεις αυτά που θες εσύ να πεις».

 7. Ο/Η martina λέει:

  και δεν μου λες βρε Νεόφυτε ..σε ποιό ποσό γίνεται «ανεξάρτητος» ένα δημοσιογράφος(και όχι μόνο..) ?

 8. Ο/Η neofitos λέει:

  #martina: ο καθένας έχει το δικό του όριο. και δεν είναι χρηματικό απαραίτητα. αρκεί να φτάσεις σε ένα σημείο να κουμαντάρεις εσύ το τι γράφεις, δείχνεις και λες.

 9. Ο/Η martina λέει:

  Φίλε μου με…αποσυντόνισες…

  Μιλάς για θάρρος και σε παρένθεση τοποθετείς την οικονομική ανεξαρτησία..μήπως έπρεπε να τα βάλεις ανάποδα?
  Γιατί εγώ με τον δικό μου πεπερασμένο τρόπο σκέψης δεν τα συνδέω αυτά τα δύο ..για την ακρίβεια ούτε καν τα γειτνιάζω..
  Ετσι όπως τα γράφεις – γιατί μόνο αυτά τα δεδομένα έχω καθότι δεν βρίσκομαι και μέσα στο μυαλό σου-συμπεραίνω πως το θάρρος υπάρχει μόνο όταν συνοδεύεται από την απαραίτητη (και κατά βούληση βεβαίως-βεβαίως) «οικονομική ανεξαρτησία» …κάτι όμως δεν μου στέκει.. Δηλαδή το θάρρος υφίσταται μόνο τότε?
  Δεν μπορεί να λειτουργήσει ανεξάρτητως τραπεζικών καταθέσεων?
  ..και όταν αυτές εξανεμίζονται, τι γίνεται?..το περιβόητο θάρρος πάει ..περίπατο?

  Γιατί εγώ άλλη άποψη έχω για το θάρρος και αν κάνω λάθος διόρθωσέ με…ότι αυτό εκπορεύεται από την περί δικαίου βεβαιότητα η οποία δεν φοβάται τυχόν απώλειες…

  Υ.Γ. Ωραίος ο «γνωστός» δημοσιογράφος..αφού έθρεψε το σύστημα θρεφόμενος τώρα θρέφει την υστεροφημία του καθαγιαζόμενος….
  Κάνε μου μιά χάρη βρε Νεόφυτε-αν βέβαια μπορείς και θέλεις-ρώτα τον εκ μέρους μου…δηλαδή σαν που «έφτασε»?

 10. Ο/Η neofitos λέει:

  #martina: το θάρρος μπορεί φυσικά να λειτουργήσει και μόνο του. η οικονομική ανεξαρτησία είναι εκείνη η οποία σε κάνει πολλές φορές να υπερβείς κάποιες επιφυλάξεις και να τολμήσεις κάτι.
  ΥΓ: έχει φτάσει αρκετά ψηλά, πίστεψέ με. Μάλλον τον βλέπεις κι εσύ στην τηλεόραση.

 11. Ο/Η martina λέει:

  Η «οικονομική ανεξαρτησία» όταν δεν την έχεις αξιολογήσει και τοποθετήσει σωστά δεν οδηγεί στο θάρρος αλλά στην αλαζονεία..με α μικρό…γιατί η Αλαζονεία με α κεφαλαίο είναι μιά άλλη ιστορία…

  Υ.Γ. τηλεόραση δεν βλέπω….όταν έχω όρεξη για κωμωδία προτιμώ κάτι πιό αυθεντικό …
  με το «έφτασε» δεν εννοούσα φυσικά κάτι τέτοιο……η τηλεόραση τι είναι? είδος συστατικής επιστολής?

 12. Ο/Η neofitos λέει:

  #martina: είναι στο χέρι σου το αν θα καταλήξει σε θάρρος ή αλαζονεία. Δική σου η ευκαιρία, δικές σου και οι άμυνες

 13. Ο/Η Bookofski λέει:

  neofite k martina to gamhsameeeeeeeeeeee!!!!

 14. Ο/Η martina λέει:

  bookofski: έχεις δίκιο ….

  neofitos: με την πρώτη μου ερώτηση ήθελα να καταλήξω στην -κατ’ εμέ- ουσία της έκφρασης «οικονομική ανεξαρτησία»…οτι πολύ απλά ο οικονομικά ανεξάρτητος δεν είναι αυτός που έχει τα φράγκα για να λέει τις παπαριές του αλλά αυτός που δεν εξαρτάται από τα φράγκα για να τις πεί…

 15. Ο/Η neofitos λέει:

  #martina: μια χαρά το κλείσαμε το θέμα.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: