Τώρα θα δείτε… μαλάκες

Η Rachael είχε γενέθλια το Σάββατο.
Θα γινόταν 17 και ήταν τα τελευταία γενέθλια που θα πέρναγε ως μαθήτρια.
Η Rachael δεν ήθελε να αφήσει την ευκαιρία να πάει χαμένη. Όλες οι φίλες της έκαναν μεγάλα πάρτι για τα 17α γενέθλιά τους και δεν ήθελε εκείνη να μείνει απέξω. Άσε που ήταν και η τελευταία της ευκαιρία να διεκδικήσει τον Jason, ένα αγόρι από την τάξη της (και παίκτη football εννοείται) με τον οποίο δεν μιλάγανε πολύ αλλά τον γούσταρε τρελά τα τελευταία 2 χρόνια.
Η Rachael είχε κανονίσει να λείπουν οι γονείς της το Σαββατοκύριακο. Τους είχε πει ότι θα μαζέψει τις φίλες της να το γιορτάσουν. Οι γονείς της την άφησαν γιατί η Rachael ήταν ήσυχη κοπέλα και δεν δημιουργούσε ποτέ πρόβλημα. Το σπίτι λοιπόν θα ήταν ελεύθερο για το πάρτι. Η Rachael δεν ήθελε φυσικά να μαζέψει μόνο τις φίλες της, αλλά αρκετά παιδιά από το σχολείο, για να έχει και την πρόφαση να καλέσει τον Jason.
Η Rachael ντρεπόταν να πάει στα ίσια να τους καλέσει όλους αυτούς και αποφάσισε να το κάνει με flyer. Ντρεπόταν να δώσει στον Jason και την παρέα του πρόσκληση γι’ αυτό και έβαλε μια κολλητή της να το κάνει. Όσα flyer περίσσεψαν τα έδωσε σε διάφορες φίλες της για να καλέσουν κι άλλο κόσμο. Φοβόταν πολύ να ψυλλιαστεί ο Jason ότι το πάρτι γινόταν για κείνον. Έτσι αποφάσισε να το τραβήξει λίγο παραπάνω. Τι κακό θα μπορούσε να γίνει με μερικά άτομα παραπάνω. Η Rachael διαφήμισε το πάρτι της στο MySpace της. Και όχι μόνο στο δικό της profile αλλά και στων φίλων της. Τύπωσε και καινούρια φυλλάδια και τα μοίρασε στο σχολείο αδιάκριτα. Σε άτομα που δεν είχε μιλήσει ποτέ στη ζωή της.
Το σπίτι ήταν έτοιμο να δεχτεί τον κόσμο. Οι φίλες της είχαν πάει από νωρίς να την βοηθήσουν. Μέχρι τις 11 το σπίτι είχε γεμίσει. Περίπου 100 άτομα είχαν ήδη έρθει αλλά όχι ο Jason. Ο κόσμος συνέχιζε να μπαίνει στο σπίτι αλλά πουθενά το αγόρι των ονείρων της. Η Rachael άρχισε να πίνει για να αντιμετωπίσει το ενδεχόμενο να μην έρθει ο Jason στο πάρτι της. Ο κόσμος συνέχισε να έρχεται και πρέπει να είχαν μαζευτεί τουλάχιστον 200 άτομα στο σπίτι της. 200 νεροφίδες που κατέβαζαν ό,τι υγρό έβρισκαν μπροστά τους.
Η ώρα ήταν 01:00 και τα μπουκάλια είχαν σχεδόν αδειάσει. Η Rachael στεκόταν στην πόρτα και περίμενε. Πιωμένη, κλαμμένη, κουρασμένη περίμενε τον πρίγκιπα να έρθει. Και ήρθε. Λες και ο χρόνος σταμάτησε και τα φώτα έπεσαν στην πόρτα όπως σε κάθε ποιοτική ταινία. Το πλήθος περίμενε με αγωνία να μπει ο Jason. Μόνο που μαζί με τον Jason μπήκε και μια γκόμενα (μαζορέτα εννοείται). Το χτύπημα ήταν τελειωτικό. Η Rachael αποτελείωσε μισό μπουκάλι τεκίλα και ανέβηκε μεθυσμένη στο δωμάτιό της.
Όταν ξύπνησε το πρωί δεν μπορούσε να πιστέψει στα μάτια της. Γύρω στα 20 άτομα κοιμόντουσαν στα σαλόνι. Τα μισά έπιπλα του σαλονιού ήταν σπασμένα. 2 πολυέλαιοι είχαν γίνει κομμάτια και οι τοίχοι ήταν όλοι λερωμένοι με ποτό. Η Rachael έβαλε τα κλάματα. Οι γονείς της θα επέστρεφαν σε λίγο. Ανέβηκε στο δωμάτιο των γονιών της να δει αν έχει γίνει κι εκεί ζημιά. Ανοίγοντας την πόρτα είδε τον Jason να κοιμάται αγκαλιά με τη γκόμενά του.
Η Rachael κατέβηκε στο σαλόνι. Μισούσε τον Jason, μισούσε τις φίλες της που είχαν επιτρέψει να γίνει αυτό στο σπίτι της, μισούσε όλους τους αγνώστους που της κατέστρεψαν το σπίτι. Μισούσε όλο τον κόσμο εκτός από τον εαυτό της. Έπρεπε να κάνει κάτι για να καλύψει τη ζημιά και να πάρει την εκδίκησή της. Σκούπισε τα δάκρυά της και πήρε απόφαση να εκδικηθεί.

«Τώρα θα δείτε… μαλάκες».

Είναι αυτό το μίσος που κάνει τις γυναίκες να λένε ότι έπεσαν θύμα βιασμού ενώ αυτές ήθελαν να πηδηχτούν από 5 άτομα και τώρα ζητάνε και τα ρέστα. Είναι αυτό το μίσος που κάνει τις γυναίκες να κάνουν αγωγές για σεξουαλική παρενόχληση ενώ οι ίδιες κουνήθηκαν στο αφεντικό ζητώντας προαγωγή. Είναι αυτό το μίσος που κάνει τις γυναίκες να παντρεύονται πλούσιους και μετά να τους χωρίζουν αφού τους έχουν φάει τη μισή περιουσία. Είναι αυτό το μίσος που κάνει τις γυναίκες να στρέφονται εναντίον όλων, μέχρι που καταλήγουν 40άρες χωρισμένες με ένα κώλο σαν τον κόμβο της Αττικής Οδού στην Κηφισίας. Είναι αυτό το μίσος που κάνει τις γυναίκες πουτάνες. Είναι αυτό το μίσος που κάνει τις γυναίκες να διεκδικούν δικαστικά πράγματα που δεν τους αξίζουν. Από τα 17. Έτσι απλά.

http://news.bbc.co.uk/2/hi/uk_news/england/wear/6551589.stm

Advertisements

10 Responses to Τώρα θα δείτε… μαλάκες

 1. Ο/Η Rigelian λέει:

  Χμ, μεγάλες κουβέντες…

  Ας ξεκινήσουμε με ένα βασικό: Το αντίθετο της αγάπης δεν είναι το μίσος. Είναι η αδιαφορία. Το μίσος είναι, απλά, η άλλη όψη του νομίσματος.

  Δεύτερο βασικό: Οι ανθρώπινες κοινωνίες ήταν, είναι και θα είναι μητριαρχικές. Συγκεκαλυμμένα ή μη. Είναι η ανθρώπινη φύση τέτοια.

  Ο Νίκος Δήμου έχει γράψει το γνωστό «Καθημερινό Ξύρισμα», υπάρχει στο blog του, και μαζί του συμφωνώ, σε γενικές γραμμές.

  Με το statement «είναι αυτό το μίσος που κάνει όλες τις γυναίκες πουτάνες» διαφωνώ εντελώς. Δεν δέχομαι ότι όλες οι γυναίκες είναι πουτάνες, η άποψη αυτή (εκτός από απαράδεκτη γενίκευση) είναι εξαιρετικά απαισιόδοξη και μοιρολατρική. Ακόμα και αν συμφωνήσω, καταχρηστικά και μόνο για το πλαίσιο μιας κουβέντας, ότι πολλές γυναίκες είναι πουτάνες, δεν είναι το μίσος αυτό που τις κάνει.

  ΥΓ: Προβοκατόρικο ποστ, ωστόσο, και μου αρέσει αυτό! Συνέχισε με τέτοια!

 2. Ο/Η Captain Green λέει:

  Δεν ξέρω αν είναι το μίσος ή η επιθυμία να είσαι cool!

  Συνηθίζεται στις εφηβικές κοινωνίες οι διοργανωτές των επιτυχημένων πάρτυ να παίρνουν πολλά credits και να ανεβαίνουν κατηγορία στα μάτια των συνομηλίκων τους.

  Ήταν ήσυχη κοπέλλα η Rachael μέχρι τα 17. Ήθελε να κάνει λίγο φασαρία.

  Στα 17 της έκανε μια μαλακία κόστους £20,000 Δηλαδή περίπου £1200 τη χρονιά.

  Στην Ελλάδα οι γονείς τα δίνουν στα φροντιστήρια. Και δε γίνεται και χαβαλές.

  Το μόνο πρόβλημα είναι ότι δε θα βρει που να κάνει τη δεξίωση του γάμου της.

  Σιγά μην της δώσουν χώρο δεξιώσεων.

  Σιγά μην την ξανακαλέσουν σε πάρτυ.

  Πρόβλεψη:
  Η Rachael θα τους δώσει όλους έναν έναν στους μπάτσους. Και πρώτο και καλύτερο τον Jason. Και η αιτία -και εδώ συμφωνώ -είναι αυτό το μίσος που κάνει τις γυναίκες πουτάνες. Και τους άντρες αρχίδια. Όχι όλες. Και όχι όλους. Αρκετούς όμως για να μας κάνουν τη ζωή δύσκολη και να μας θυμίζουν που και που τον εαυτό μας…Στις κακές μέρες μας. Στις εποχές που οι πλάτες μας δεν είχαν αποκτήσει ακόμα τη μαγκιά να σηκώνουν όλη την ευθύνη όταν έπρεπε.

  ΥΓ: Όμορφα γραμμένο και ενδιαφέρουσα οπτική. Το άκουσα στις ειδήσεις χθες αλλά σήμερα το εμπέδωσα.

 3. Ο/Η Bookofski λέει:

  Όλες οι γυναίκες είναι πουτάνες εκός από τις μάνες μας.
  Παλιό αλλά καλό..

  Ωραία τα λένε τα παιδιά από πάνω, περιμένω με ανυπομονεσία να commentaρει γυναίκα.

  Καλή εβδομάδα

 4. Ο/Η neofitos λέει:

  Πριν ξεφύγουμε τελείως να δηλώσω ότι δεν εννοώ ότι όλες οι γυναίκες είναι πουτάνες. Είναι πράγματι πολύ χαζή γενίκευση. οι γυναίκες είναι όλες πουτάνες όσο είναι και όλοι οι άντρες γουρούνια και μαλάκες. Συγνώμη αν σας απογοητεύω με τη διευκρύνιση. Γουστάρετε ίντριγκες ε;

  #Rigelian: μητριαρχικές όποτε μας βολεύει, πατριαρχικές όλο τον υπόλοιπο καιρό. Για πες αυτό για τις μητριαρχικές κοινωνίες σε κάτι κοπέλες στο Αφγανιστάν και την Ινδία.

  #Captaingreen: η επιθυμία να το παίξεις cool μετά από ένα δυνατό χαστούκι μάλλον. Δεν ξέρω πάντως αν μπορεί να κινηθεί νομικά εναντίον κανενός. αγωγή κατά παντός υπευθύνου και μαλακίες.

  #Bookofski: καλό. προβοκάτορα εσύ. μυρίστηκες αιματάκι ε; καλή βδομάδα

 5. Ο/Η Rigelian λέει:

  Μα οι εξαιρέσεις επιβεβαιώνουν τον κανόνα!
  Πάντα μητριαρχικές.

  Για σκεφτείτε: Σε μια δύσκολη στιγμή τι λέμε; «Πατέρα μου;» Όχι βέβαια! «Μάνα μου», «Μανούλα μου» or similar.
  (το αυτό και σε μια …ευχάριστη στιγμή!)

 6. Ο/Η goas λέει:

  Εν τέλει, αι υψηλαί ζημίαι της οικείας συνιστώσει καλαμπούριον φρικτόν, αδιανοήτος κατώτερον του μυθικού γυναικείου μίσους!

  ΥΓ: Διατί ουδέν εβίωσα την παραμικρήν συμπάθειαν προς την παθούσαν κόρην και την φαμελιάν αυτής; Αναισθησία ή, καλαισθησία….;

 7. Ο/Η martina λέει:

  Bookofski: το σχόλιο που τόσο περίμενες…δυστυχώς για σένα σχολιάζω εκ μέρους μου και μόνο …

  (Φαινομενικά) ..άσχετο»Have you ever had a similar experience? Tell us about your parties that went wrong..»(!!!)
  Η ερώτηση στο τέλος ήταν το επιστέγασμα του δημοσιεύματος στο σχετικό λινκ..
  Συμπέρασμα..ένα γεγονός μπορεί να περιγραφεί ..το πως θα σχολιαστεί και σε τι αποσκοπεί χαρακτηρίζουν πάντα τον (κάθε) υπογράφοντα-βιώσαντα το εκάστοτε γεγονός..

  Νeofitos:..από που τα συμπέρανες όλα αυτά? Μήπως έχεις κι άλλες πηγές που δεν μας αποκαλύπτεις?
  Μ’ άρεσε το διορθωτικό σου σχόλιο…συμφωνώ…φυσικά και δεν είναι όλες οι γυναίκες πουτάνες…αλλά πόσες ΔΕΝ είναι? 5, 10 , 100 ? δώσε μας την λίστα να μην ψάχνετε άδικα..

  Φυσικά και δεν είναι όλοι οι άντρες γουρούνια και μαλάκες..αλλά πόσοι ΔΕΝ είναι? 5…10…100 ? Δώστε παρακαλώ την σχετική λίστα , θα με διευκολύνετε…

 8. Ο/Η neofitos λέει:

  #Rigelian: ε όχι και εξαιρέσεις. ενδεικτικά στις ανέφερα αυτές τις χώρες. Το μανούλα μου το λέμε επειδή έχουμε στενότερη επαφή, όχι επειδή η κοινωνίες στις οποίες ζούμε είναι μητριαρχικές. Όχι ότι θα ήταν κακό να είναι. Αντιθέτως.

  #goas: καμμία αναισθησία αγαπήτέ. Σε καμία που προκαλεί τη ζημιά και τα φορτώνει. Βιασμένη, παρατημένη ή πτωχεύσασα.

  #martina: από εκεί που συμπεραίνω και τα υπόλοιπα post. αν και το πόρισμα περί του ότι έκανε η ίδια ένα λάθος και θέλει τώρα να το φορτώσει το πιστεύω ακράδαντα. Σπάνια συναντώνται οι μη πουτάνες με τους μη μαλάκες. Δυστυχώς.

 9. Ο/Η martina λέει:

  Πραγματικά δεν ξέρω αν θέλει να το φορτώσει…να το ξεφορτώσει όμως μάλλον ναι…
  Πολύ απαισιόδοξο το συμπέρασμά σου….

 10. Ο/Η neofitos λέει:

  #martina: εμ δε γίνεται να είναι κι όλα αισιόδοξα

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: