Ο Γιάννης και η πιστή Πηνελόπη

Ο Γιάννης ήταν σίγουρα γοητευτικός άντρας.
Ξέρεις ποιος Γιάννης. Αυτός της Τούλας, που τον είδε στο Ταμείο και τον ερωτεύτηκε. Καλά, τι τον ερωτεύτηκε. Αρχίδια. Όπως ερωτεύονται οι γκόμενες τον πρώτο κούκλο που θα δούνε και τον ξεχνάνε μετά από μερικές ώρες, εκτός κι αν εκείνος φρόντιζε να βρίσκεται μπροστά τους όλη την ώρα. Εκεί πράγματι υπήρχε πρόβλημα.
Στον Γιάννη συνέβαιναν και τα δύο. Με τις γκόμενες στο δρόμο τα έβγαζε πέρα. Πέρναγαν, τον γούσταραν, άντε να του την έπεφταν και λίγο και αυτό ήταν. Μέχρι εκεί. Ούτε πρήξιμο, ούτε πέσιμο χοντρό, ούτε ανόητες ευγένειες ούτε τίποτα. Ένα χαμόγελο και φύγαμε. Οι γκόμενες στο γραφείο που δούλευε ήταν το πρόβλημα γιατί τις έβλεπε καθημερινά. Άλλες ωραίες, άλλες σαύρες αλλά δεν είχε σημασία. Καμία. Στα μάτια του Γιάννη ήταν όλες ίδιες. Καλά όχι ακριβώς ίδιες αλλά καταλάβατε. Τις κοίταγε, τις γούσταρε, τις σκεφτόταν (τις ωραίες) αλλά δεν τόλμαγε να τις πλησιάσει γιατί παραμόνευε μια παντόφλα πάνω από το κεφάλι του.
Πλάκα στην πλάκα ο Γιάννης δεν φοβόταν την παντόφλα από την Κωνσταντίνα. Την αγαπούσε και πολύ μάλιστα. Την είχε γνωρίσει ένα βράδυ σε ένα μπαρ και από τότε είχε κάνει τα πάντα για να την κατακτήσει μέχρι που τα κατάφερε. Ήταν η πρώτη φορά στη ζωή του Γιάννη που είχε προσπαθήσει πολύ για να βγάλει γκόμενα. Συνήθως δεν προσπαθούσε καθόλου. Την Κωνσταντίνα όμως την γούσταρε πολύ και την έκανε δική του μετά από 6 μήνες προσπάθειας. Γι αυτό άλλωστε τον είχε τώρα του χεριού της.
Έμενε μαζί με την Κωνσταντίνα τον τελευταίο χρόνο και όλα κυλούσαν ήρεμα. Τον ζήλευε πολύ η Κωνσταντίνα αλλά ήξερε ότι ο Γιάννης της θα της ήταν πιστός. Όπως άλλωστε ήταν σίγουρος κι ο Γιάννης για την Κωνσταντίνα του. Ούτως ή άλλως ο Γιάννης ήταν ο ωραίος της σχέσης και αν ήταν να είναι κάποιος επικίνδυνος, αυτός ήταν ο Γιάννης. Εκείνος απολάμβανε να φλερτάρει με τις γυναίκες που του την έπεφταν και να σκέφτεται την Κωνσταντίνα να τον περιμένει στο σπίτι σαν την πιστή Πηνελόπη. Τον έφτιαχνε πολύ να έχει μια καβάτζα που αγαπάει και σέβεται εφ’ όσον δεν την κερατώνει αλλά και να έχει παράλληλα τις επιτυχίες του προς επιβεβαίωση της ομορφιάς του.
Η μέρα του Γιάννη δεν είχε ξεκινήσει καλά. Έπρεπε να πάει στο Ταμείο του να διορθώσει ένα λάθος που έκανε στις πληρωμές. Μια σκατόχοντρη του είχε πει ότι έπρεπε να ξαναπάει την άλλη μέρα με άλλα χαρτιά. Άλλη όρεξη δεν είχε ο Γιάννης αλλά θα πήγαινε. Τι να έκανε; Του την έσπαγε που έπρεπε να είναι ευγενικός με όλες τις αργόσχολες του Δημοσίου αλλά ήξερε ότι μόνο έτσι θα έκανε τη δουλειά του.
Μετά από 2 ώρες πήγε στο γραφείο του. Το αφεντικό τον ενημέρωσε ότι το απόγευμα είχανε meeting με τα πιο πάνω αφεντικά και ότι μετά θα πήγαιναν όλοι μαζί για φαγητό. Ο Γιάννης ενημέρωσε την Κωνσταντίνα ότι θα πήγαινε σπίτι μαύρα μεσάνυχτα και απόλυτα ξενερωμένος βυθίστηκε στα χαρτιά του.
Η πόρτες του boarding room έκλεισαν. Ήταν όλοι εκεί εκτός από τον πρόεδρο. Ο Γιάννης είχε μόλις πάρει την Κωνσταντίνα να της ζητήσει συγνώμη που δεν θα της έκανε παρεούλα εκείνο το βράδυ. Μετά από 5 λεπτά μπήκε μέσα η γραμματέας του Προέδρου και ενημέρωσε ότι το meeting αναβάλλεται. Ο Γιάννης ήταν πολύ χαρούμενος. Η μέρα του είχε φανεί ατελείωτη και ανυπομονούσε να γυρίσει σπίτι. Ένα μπουκέτο τριαντάφυλλα και σφαίρα σπίτι για έκπληξη. Δεν είχε καν ανοίξει το κινητό του μην και τον είχε πάρει η Κωνσταντίνα και χάλαγε η έκπληξη.
Μπράβο γάτουρές μου. Το καταλάβατε. Η πιστή Πηνελόπη ήταν απλά άλλη μια άπιστη Τσιτσιολίνα. Το κλειδί ήταν πίσω από την πόρτα αλλά οι φωνές από μέσα ήταν πεντακάθαρες. Χτύπησε το κουδούνι αλλά η Κωνσταντίνα δεν άνοιξε την πόρτα. Της φώναξε ένα «άντε γαμήσου παλιοπουτάνα» και έφυγε. Δεν ήθελε καν να δει ποιος ήταν μέσα. Δεν τον ενδιέφερε.
Πήρε το αμάξι και ανέβηκε στον Λυκαβηττό. Άνοιξε το κινητό και είδε 4 κλήσεις την ώρα του υποτιθέμενου meeting. Είχε τσεκάρει κιόλας η πουτάνα για να είναι σίγουρη. Σκέφτηκε όλα τα meeting και τις κλήσεις που του έκαν πάντα η Κωνσταντίνα. Όταν τη ρώταγε έλεγε ότι τον έπαιρνε γιατί ανυπομονούσε να τον ακούσει με το που θα έβγαινε από το meeting. Αισθάνθηκε τόσο βλάκας.
Είχε πάρει και 3 μπύρες από το περίπτερο και άρχισε να της κατεβάζει. Πιστή Πηνελόπη και μαλακίες. Εκείνη τη στιγμή δεν πόναγε. Ποτέ δεν πονάει το κέρατο τις πρώτες ώρες. Εκείνη τη στιγμή ένοιωθε μίσος. Για την Κωνσταντίνα, για όλες τις πουτάνες τις γυναίκες. Θυμήθηκε τον κολλητό του τον Νίκο που του έλεγε να μην κολλήσει με καμία γυναίκα και να γαμάει όσο περισσότερο μπορεί. Τι μαλάκας ήταν που δεν τον είχε ακούσει. Έχασε τόσα γαμήσια για μια γυναίκα που πίστεψε ότι θα την παντρευτεί και θα ζήσει μαζί της το αμερικανικό όνειρο.
Αλλά θα έπαιρνε την εκδίκησή του. Από όλες τις πουτάνες τις γυναίκες. Αύριο κιόλας. Και θα την έπαιρνε από εκείνη που θα την πόναγε πιο πολύ από όλες. Από εκείνη την σκατοχοντρή που είχε γνωρίσει το πρωί στο Ταμείο. Είχε δει ότι τον κοίταγε σαν ξερολούκουμο το σκατόμπαζο. Αύριο θα έπαιρνε την εκδίκησή του.
Από όλες.

Advertisements

15 Responses to Ο Γιάννης και η πιστή Πηνελόπη

 1. Ο/Η Rigelian λέει:

  Τι μανία είναι αυτή με εκδίκηση και μίσος;
  Ποταπά συναισθήματα, τυφλώνουν και δηλητηριάζουν την ψυχή.

 2. Ο/Η UnstableGreek λέει:

  «Αμερικανικο Ονειρο»… Μηπως οι περισσότεροι έχετε ερωτευτεί με «αμερικανικο» τρόπο ?

 3. Ο/Η Rigelian λέει:

  «Έχετε» ;

  Όλα μοιάζουν μαγικά, είναι μαζικά και προπαντώς αμερικανικά, τραγουδούσε ο Γιάννης Μαρκόπουλος προ πολλών πολλών ετών…

  Αλλά ποιος είναι αυτός ο «αμερικανικός τρόπος»;

 4. Ο/Η Bookofski λέει:

  εφόσον έχουμε σχολιάσει πρόσφατα την γυναικεία πουτανιά,
  δεν θα πω τίποτα παρά μόνο οτι περιμένω με πολύ αγωνία την αυριανή μέρα..

  Τούλα you’ve got to ask yourself a question: Do I feel lucky?
  Well, do ya, ???

 5. Ο/Η Captain Green λέει:

  Τυχερή η Τούλα.

  Ή άτυχη;

  Περιμένω κι εγώ το επόμενο επεισόδιο…

 6. Ο/Η martina λέει:

  Εγώ φαντάζομαι το μεθεπόμενο «επεισόδιο»..μετά το κάζο της Τούλας…
  την βλέπω να αδυνατίζει..να πλακώνεται στα ινστιτούτα και να γίνεται γκομενάρα…
  μετά θα πάρει κι αυτή με την σειρά της την εκδίκησή της αργά αλλά απολαυστικά από όλους τους μαλάκες άντρες…επιτέλους θα βρεί το «νόημα» της ζωής της…

  και αυτή η εκδίκηση δεν έχει τέλος…..ένας-ένας μόνο ..μήν σπρώχνεστε ..όλοι θα πάρετε…

 7. Ο/Η katouli λέει:

  Σαν κείμενο το λάτρεψα. Μέσα από τη ζωή, και πολύ ωραία γραμμένο..Λυπάμαι όμως την Τούλα. Γκομενάρα δεν θα γίνει. Και στο όλο πρόβλημά της θα προσθεθεί και οργή και στενοχώρια. Ίσως και να κάνω λάθος. Περιμένω με αγωνία το επόμενο..

 8. Ο/Η Oeil λέει:

  H Kwnstantina plhgwse ton Giannh,o Giannhs apo thn meria tou thn Toula,h Toula kapoion allo kok….ma den katalavainoun oti kata mia ennoia plhgwnoun prwta ton idio tous ton eauto??tosos egwismos!!prosgeiwtheite kai empistosunh oute ston idio sas ton eauto pou lene…Maresei pou syndeontai oi istories exontas h kathemia to diko ths idaitero endiaferon!!!!

 9. Ο/Η Bookofski λέει:

  Λοιπόν πιθανότατα να έχει παίξει μια μαλακία:
  «Ο Γιάννης άκουσε φωνές, το κλειδί ηταν πίσω από την πόρτα,
  φώναξε ένα αντε γαμήσου και έφυγε»

  Αν η Κωνσταντίνα είχε βάλει δυνατά πορνό και αυνανιζόταν???

 10. […] μέρα. Το είχε αγοράσει για εκείνον τον κούκλο, τον Γιάννη Αδαμόπουλο, που θα ξαναερχόταν στο γραφείο να πληρώσει την […]

 11. Ο/Η neofitos λέει:

  #Unstablegreek: εγώ δεν είμαι σίγουρος πως έχω ερωτευτεί. Δεν θα με χάλαγε πάντως το american dream

  #Rigelian: μου αρέσει να γράφω για έντονα συναισθήματα. την απάντηση για τις αμερικανιές θα στην δώσει λογικά ο unstable.

  #Captaingreen: θα φανεί στο χειροκρότημα

  #katouli: το θέμα πολλές φορές δεν είναι η εμφάνιση αλλά η αυτοπεποίθηση. αν έκανε πάντως κάτι για τον εαυτό της θα ήταν σίγουρα πιο τυχερή και θα αισθανόταν καλύτερα με τον εαυτό της.

  #oeil: μες τη ζωή είναι και το να πληγωθείς και το να πληγώσεις. δυστυχώς ή μπορεί και ευτυχώς. γιατί κάτι τέτοια συναισθήματα είναι που σου δίνουν μαθήματα. thanx

  #Bookofski: αν η πρωταγωνίστρια του πορνό λεγόταν Κωνσταντίνα και είχε τη φωνή της τότε πρόκειται για ολέθριο σφάλμα. Μην κολλάτε αγαπητέ μου όπως στο σφράγισμα του leonidas. Στο ζουμί βρίσκεται η γεύση.

 12. Ο/Η martina λέει:

  Νeofitos προς katouli: ….το θέμα είναι ακριβώς αυτό!!!..η έλλειψη αυτοπεποίθησης…έχει υπέροχες χοντρούλες και καταπληκτικές ασχημούλες που περίτρανα προβάλλουν τα δυνατά τους σημεία επισκιάζοντας έως εξαφανίζοντας τυχόν ατέλειες…..κι όπως λέει και ο λαός η ομορφιά είναι μέσα μας….κι αν κάτι μας κρατά ( και όχι τραβά) στον άλλο δεν είναι ούτε το αμυγδαλωτό μάτι ούτε οι καλογυμνασμένοι μύες αλλά ακριβώς αυτή η αυτοπεποίθηση/αυτοεκτίμηση που αναγνωρίζουμε θέλοντας και μη στον άλλο…
  Η έλλειψη του παραπάνω συνδυασμού είναι που μας καθιστά θύματα και όχι η συμπεριφορά αυτή καθ αυτή των άλλων…

 13. Ο/Η Rigelian λέει:

  Beauty is in the eye of the beer holder!

 14. […] Το Amour ήταν ένα ήσυχο εστιατόριο στο Χαλάνδρι. Ο Γιάννης είχε δυσκολευτεί να κλείσει τραπέζι αλλά με ένα μικρό […]

 15. Ο/Η neofitos λέει:

  #martina: άργησα λίγο να το καταλάβω αλλά ευτυχώς το κατάλαβα πριν μερικά χρόνια.

  #Rigelian: καλό!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: