Super Deal οέο

Η Αφροδίτη είχε αποφασίσει από πριν ότι θα διάλεγε τη βαλίτσα 19.
Είχε κάνει εδώ και 2 μήνες αίτηση συμμετοχής στο Super Deal και είχε αρχίσει να χάνει τις ελπίδες της. Πίστευε ότι κι αυτό όπως και όλα λειτουργούν με μέσο στην Ελλάδα και δεν υπήρχε περίπτωση να πάρουν αυτήν και την οικογένειά της στο παιχνίδι. Προς μεγάλη της έκπληξη, την είχαν πάρει τηλέφωνο μια Δευτέρα μεσημέρι και της είπαν την άλλη μέρα στις 6 να βρίσκεται στο στούντιο μαζί με άλλα 4 άτομα.
Είχε χαρεί πολύ που θα πήγαινε στο παιχνίδι αλλά πάλι δεν πίστευε ότι υπήρχε πιθανότητα να παίξει. «Δικά τους άτομα βάζουν και παίζουν και εμάς μας θέλουν για κομπάρσους να χειροκροτάμε» έλεγε και δεν φαινόταν να έχει και άδικο. Δεν φαινόταν μέχρι τη στιγμή που ο κομπιούτορας επέλεξε τη δική της κερκίδα και θέση. Τρία εγκεφαλικά και φύγαμε για γνωριμία με Φερεντίνο.
Η Αφροδίτη ήταν ενθουσιασμένη αλλά και φοβισμένη. Φοβόταν μη χάσει. Πριν καν ανοίξει την οποιαδήποτε βαλίτσα. Πριν καν επιλεγεί. Δεν φοβόταν μη γίνει ρόμπα. Φοβόταν ότι της είχε δοθεί μια ιστορική ευκαιρία να βγάλει λεφτά και εκείνη θα την έχανε. Δεν ήθελε να απογοητεύσει ούτε τον εαυτό της ούτε τους δικούς της ανθρώπους.
Ο Φερεντίνος γνώρισε τους συγγενείς και φίλους. Με τα πρώτα μικρά ποσά που εμφανίστηκαν πήρε τη μάνα της Αφροδίτης και άρχισε να χορεύει. Η Αφροδίτη τα μισούσε όλα αυτά. Δεν ήθελε καν να την αγγίζει ο Φερεντίνος. Όχι ότι είχε όρεξη ο Φερεντίνος να την αγγίζει αλλά αυτή ήταν η δουλειά του. Να την αγγίζει, να την χορεύει, όλα. Η Αφροδίτη όμως δεν ήθελε τίποτα από όλα αυτά. Ήθελε να τρυπώσει σε μια γωνιά και να ανοίγει από εκεί τις βαλίτσες κλαίγοντας.
Η παρτίδα δεν της πήγαινε άσχημα. Όχι ότι είχε κάποια σημασία η σειρά με την οποία άνοιγε τις βαλίτσες μιας και είχε αποφασίσει πριν καν σκεφτεί να δηλώσει συμμετοχή ότι αν πήγαινε θα άφηνε τελευταία το 19 και το 22 και θα έπαιρνε την προσφορά. Η Αφροδίτη άνοιγε με απίστευτη ελαφρότητα τις βαλίτσες αλλά μέσα της ένοιωθε τρομοκρατημένη. Είχε ορκιστεί στον εαυτό της ότι θα άφηνε αυτά τα δύο νούμερα ότι προσφορά και αν της ερχόταν προηγουμένως. Ήταν φοβισμένη αλλά ήταν και αποφασισμένη.
Στον καναπέ καθόντουσαν εκτός από τη μάνα της, ο γκόμενός της ο Γιάννης, ο πατέρας της και ο αδερφός της. Ο πατέρας της ήταν ο πιο ήρεμος απ’ όλους. Καθόταν σε μια γωνία του καναπέ και κάθε φορά που τον κοίταζε η Αφροδίτη της χαμογελούσε γλυκά και την καθησύχαζε. Το αγαπούσε πολύ αυτό το χαμόγελο η Αφροδίτη. Από τότε που ήταν παιδάκι, αρκούσε ένα χαμόγελο του μπαμπά της για να μη φοβάται, για να μη ανησυχεί, για να μην κλαίει. Τώρα όμως δεν ήταν μόνο ο μπαμπάς της εκεί. Ήταν και ο αδερφός της που ως συνήθως είχε κάνει κόμμα με τη μάνα τους και τις φώναζαν ποια νούμερα να ανοίξει. Η Αφροδίτη άνοιγε πολλά από αυτά που της έλεγαν αρκεί να μην ήταν το 22. Το 19 το είχε ήδη μπροστά της. Την έθλιβαν με αυτή τους τη συμπεριφορά. Πάντα ο αδερφός της και η μάνα της πίστευαν ότι τα ήξεραν όλα καλύτερα από εκείνη. Πόσο της την έσπαγε που είχαν κάνει και τώρα κόμμα. Έβλεπε στα μάτια του αδερφού της τη ζήλια που έπαιζε εκείνη και όχι αυτός. Αλλά ο Γιάννης; Ο Γιάννης της;
Ποιος Γιάννης της; Πριν τρεις μέρες της έλεγε να χωρίσουν και τώρα το έπαιζε «αγάπη μου, αγαπούλα μου» μπροστά στις κάμερες. Τον μισούσε. Δεν τον μίσησε όταν της είπε να χωρίσουν. Τον μισούσε τώρα που υποκρινόταν και είχε εισχωρήσει στο κόμμα της μάνας της και του αδερφού της. Τα κοράκια.
Η Αφροδίτη ήταν απογοητευμένη. Δεν απαντούσε καν στον Φερεντίνο που της μίλαγε. Έλεγε απλά νούμερα με βαλίτσες και κατέβαζε το κουτάκι μέχρι τις τελευταίες δύο βαλίτσες, μέσα σε μια οχλαγωγή και υστερικές φωνές από το κόμμα του τύπου «πάτα το, σκέψου, ηρέμησε, μη βιάζεσαι». Πόσο ήθελε να την αφήσουν ήσυχη να κάνει αυτό που θέλει. Σχεδόν μετάνιωσε που είχε φτάσει σε αυτή τη θέση.
Τα δύο ποσά στον πίνακα ήταν τα 5 ευρώ και τα 200.000 ευρώ. Η προσφορά του τραπεζίτη ήταν 70.000. Όλοι της είπαν να τα πάρει. Η Αφροδίτη όμως πίστευε στο 19 περισσότερο από το 22. Το 19 ήταν το δικό της αγαπημένο νούμερο, τα γενέθλιά της. Το 22 ήταν του Γιάννη. «Να πάει να γαμηθεί ο Γιάννης. Το δικό μου θα κάνω κι ας χάσω». Η Αφροδίτη κοίταξε τον πατέρα της. Εκείνος της χαμογέλασε και η Αφροδίτη έκλεισε το κουτάκι.
Ο Γιάννης, η μάνα της και ο αδερφός της έκαναν σαν τρελοί. Ήθελαν πολύ να έχει στη βαλίτσα της τα 200.000 ευρώ αλλά και τα 70.000 τους αρκούσαν. Ο Φερεντίνος είπε στην κοπέλα να ανοίξει τη βαλίτσα της. Η Αφροδίτη κοίταξε στον καναπέ. Τους παρατήρησε όλους έναν προς έναν, εκτός από τον πατέρα της. Δεν χρειαζόταν να τον κοιτάξει. Το ήξερε ότι της χαμογελάει. Κοίταξε το τρίο που είχε πιαστεί αγκαλιά και αγωνιούσε. Ακροβατούσαν σε μια λεπτή γραμμή από το να την λιντσάρουν μέχρι να τρέξουν να την αγκαλιάσουν. Της φάνηκε ότι τα στόματά τους άφριζαν από τη λύσσα για χρήμα. Τους σιχάθηκε. Όλους τους. Δεν την ένοιαζε τι ποσό θα έβγαινε. Μέσα σε μισή ώρα έμαθε περισσότερα για τους δικούς της ανθρώπους απ’ ότι είχε μάθει σε μια ολόκληρη ζωή.
Κοίταξε την κοπέλα με τη βαλίτσα.
Η βαλίτσα άνοιξε.
Δεν έχει σημασία τι είχε μέσα.
Η αλήθεια ήταν εκεί μπροστά της.
Και δεν μετριόταν σε ευρώ.

Advertisements

11 Responses to Super Deal οέο

 1. Ο/Η Rigelian λέει:

  Πολύ πολύ καλό!

 2. Ο/Η Captain Green λέει:

  Θα πάρει τα 200 και θα φύγει με το μπαμπά ένα ωραίο πρωί…

  Και οι άλλοι τρεις τα τρία τους…

 3. Ο/Η katouli λέει:

  Μ άρεσε πολύ..Ένα σημείο που με μπέρδεψε, είναι το «πήρε τη μάνα της Αλίκης»..Ποιά ακριβώς είναι η Αλίκη?

 4. Ο/Η martina λέει:

  Είναι πολύ ωραίο να (τους) παίζεις ..

 5. Ο/Η neofitos λέει:

  #rigelian: thanx

  #Captain Green: μακάρι

  #katouli: λαθάκι ήταν και το διόρθωσα με τη βοήθειά σου. thanx

  #martina: πράγματι.

 6. Ο/Η ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΤΕΡΓΙΑΤΗ λέει:

  no comment

 7. Ο/Η neofitos λέει:

  #βασιλική: γιατί no comment? σου έχει τύχει;

 8. Ο/Η DIMITRA λέει:

  ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΠΟΛΥ ΝΑ ΠΑΙΞΩ ΣΤΟ ΤΗΛΕΠΑΙΧΝΙΔΙ SUPER DEAL.ΤΟ ΕΧΩ ΜΕΓΑΛΗ ΑΝΑΓΚΗ!!!

 9. Ο/Η timi λέει:

  θελω να παιξω στο σουπερ deal ………….εχω ελπιδες?

 10. Ο/Η neofitos λέει:

  #dimitra+timi: δεν γνωρίζω καθώς δεν εργάζομια στην εταιρεία παραγωγής. Μια δήλωση συμμετοχής πάντως δεν βλάπτει.

 11. Ο/Η lazaros λέει:

  super deal σε αγαπαο

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: