Easy money

Η Έμα δεν είχε καμία όρεξη να δουλέψει.
Είχε γεννηθεί σαν πολλά άλλα κακομαθημένα παιδιά στον κόσμο που ήθελαν να κάθονται σε αυτή τη ζωή από το να δουλεύουν. Γεννήθηκε και μεγάλωσε με την ελπίδα του εύκολου χρήματος. Του χρήματος που δεν το αξίζεις αλλά μπορεί να σου έρθει. Όταν το έλεγες αυτό στην Έμα τσαντιζόταν γιατί εκείνη έλεγε ότι δεν καθόταν απλά να περιμένει το χρήμα. Το κυνηγούσε το εύκολο χρήμα και ήταν σίγουρη ότι κάποια μέρα θα το έπαιρνε. Γι’ αυτό άλλωστε και δήλωσε συμμετοχή στο Αυστραλιανό Big Brother.
Η Έμα ήταν κοινωνική, οξύθυμη, sexy και απελευθερωμένη. Εκρηκτικός συνδυασμός για reality. Και η οικογένειά της ήταν εκεί για να την στηρίξει στο δύσκολο αυτό αγώνα της καταξίωσης και του εύκολου χρήματος. Η Έμα απολάμβανε την αγάπη του κόσμου μες το παιχνίδι και κάθε Κυριακή που βρισκόταν με την οικογένειά της στο live το επιβεβαίωνε. Οι γονείς της τη στήριζαν και της μετέδιδαν ότι συνέβαινε έξω μέχρι εκείνη την Κυριακή που οι γονείς της δεν εμφανίστηκαν.
Η Έμα δεν ανησύχησε και δεν ασχολήθηκε και ιδιαίτερα γιατί δεν προλάβαινε να παίρνει γράμματα αγάπης και θαυμασμού. Τη Δευτέρα όμως μετά το live σαν κάτι να είχε αλλάξει στη συμπεριφορά του κόσμου της παραγωγής απέναντί της. Εκείνη ήταν πολύ χαρούμενη με τα 200 αρκουδάκια που είχε μαζέψει την προηγούμενη μέρα και δεν πολυκατάλαβε τη διαφορά μέχρι την τέταρτη μέρα που συνειδητοποίησε ότι είχε σταματήσει να λαμβάνει γράμματα και όσοι από την παραγωγή διασταυρωνόντουσαν μαζί της έσκυβαν το κεφάλι και την απέφευγαν.
Η Έμα ζήτησε να πάρει τηλέφωνο την οικογένειά της αλλά η παραγωγή δεν της το επέτρεψε. Ήταν σίγουρη ότι κάτι συμβαίνει έξω αλλά δεν ήταν σίγουρη. Ήλπιζε απλά να μην είχαν ξετρυπώσει τα κανάλια τις ροζ περιπέτειές της και είχε αντιστραφεί το κλίμα γιατί εκείνη τη βδομάδα ήταν προτεινόμενη.
Στο live της Κυριακής η Έμα συγκέντρωσε το 90% των ψήφων και θα παρέμενε πανηγυρικά στο παιχνίδι. Όλα όμως ήταν διαφορετικά. Ο κόσμος στο πλατό ήταν σχετικά λίγος και οι security δεν άφηναν κανέναν να πλησιάσει την Έμα. Ένιωσε πολύ μόνη και ζήτησε να δει τους δικούς της. Τα άτομα της παραγωγής την έβαλαν σε ένα δωμάτιο μόνη της. Το δωμάτιο είχε θέα στην είσοδο των στούντιο όπου ήταν μαζεμένος πολύς κόσμος. Την ώρα που έμπαινε η μάνα της στο δωμάτιο η Έμα διέκρινε στο πλήθος ένα πανό που έλεγε «Πείτε στην Έμα την αλήθεια».
Γύρισε στη μητέρα της με μάτια βουρκωμένα. Μέσα σε ελάχιστα λεπτά έμαθε ότι ο πατέρας της είχε πεθάνει, ότι ήταν επιθυμία δική του και όλης της οικογενείας να μην το μάθει η Έμα μέχρι να βγει από το παιχνίδι και ότι το θέμα είχε κάνει το γύρω του κόσμου. Ανάμεσα στο πλήθος, η Έμα διέκρινε και τον πρωθυπουργό της Αυστραλίας να κάνει δηλώσεις στα κανάλια. Στάθηκε στο τζάμι όρθια και κοίταζε το πλήθος. Βλέποντάς τους έτσι μαζεμένους ένιωσε πολύ ιδιαίτερη, πολύ σημαντική. Κατάλαβε ότι αυτή ήταν η χρυσή της ευκαιρία για να αποκτήσει όσα ονειρευόταν. Έμενε μία βδομάδα μέχρι τον τελικό και δεν είχε σκοπό να τα αφήσει όλα να πάνε στο βρόντο. Η απόφαση της φάνηκε εύκολη.
Η Έμα κέρδισε τα λεφτά του reality από τη μεγάλη αγάπη του κόσμου και κυρίως από τον οίκτο τους. Σκηνοθέτησε τέλεια το σκηνικό της αποκάλυψης του θανάτου ώστε να συμπέσει με την ημέρα του τελικού. Είχε παρακαλέσει τη μάνα της να πει στους υπευθύνους ότι όταν έμειναν μόνες τους, απλά την καθησύχασε και ότι ήθελε να αφήσουν την κόρη της να ολοκληρώσει το παιχνίδι ανεπηρέαστη. Η Έμα ήταν πολύ ευτυχισμένη που είχε κερδίσει. Το ήξερε από μικρή ότι κάποια στιγμή θα το πετύχαινε. Στεναχωριόταν για τον πατέρα της αλλά η βαλίτσα που κρατούσε της έδινε 200.000 λόγους να είναι χαρούμενη. Μέχρι εκείνη τη στιγμή…
Μέχρι τη στιγμή που μπήκε στο νεκροταφείο. Χωρίς τη μητέρα της που την σιχάθηκε, χωρίς την υπόλοιπη οικογένεια που την απαρνήθηκε, χωρίς αγάπη και κατανόηση, παρά μόνο με οίκτο, λύπηση και 50 κάμερες στο κατόπι της. Η Έμα στάθηκε μπροστά στον τάφο του πατέρα της. Δεν ήταν προετοιμασμένη για αυτή τη στιγμή. Ντρεπόταν που τον αντίκριζε. Στάθηκε αρκετή ώρα μπροστά στον τάφο και ζήτησε πολλές φορές συγνώμη χωρίς να πάρει απάντηση. Ακούμπησε κάτω τη βαλίτσα της κι έκατσε από πάνω. Ένιωσε πολύ μόνη. Για πρώτη φορά στη ζωή της αισθάνθηκε κενή. Δεν ήξερε πως έπρεπε να νοιώσει. Δεν ήξερε τι έπρεπε να πει στον πατέρα της. Δεν ήξερε πως να δικαιολογηθεί.
Δυο τάφους πιο πέρα είδε ένα κορίτσι στην ηλικία της που έκλαιγε για τον πατέρα της. Είχε κλάψει πολύ ώρα και στο πρόσωπό της άστραφτε η καθαρότητα του θρήνου, η ανάταση της οδύνης και η λύτρωση από τον βαρύ πόνο. Το κορίτσι έκλαιγε με την ψυχή της και κέρδιζε τη ζωή της. Η Έμα ζήλεψε το θρήνο του κοριτσιού. Δεν μπορούσε να ξεπλύνει τον πόνο της με αυτά τα δάκρυα. Δεν μπορούσε να ξεπλύνει τίποτα καθισμένη πάνω στα λεφτά που έβγαλε χάρη στον πατέρα της.
Θα έδινε τα πάντα για να μπορέσει να κλάψει σαν αυτό το κορίτσι.
Θα έδινε τα πάντα για να κερδίσει μια στιγμή με τον πατέρα της.
Θα έδινε 200.000 για ένα μόνο λυτρωτικό δάκρυ.
Δεν υπήρχε όμως κάποιος να της το πουλήσει.
Το παιχνίδι το είχε χάσει σ’ εκείνο το δωμάτιο.
Τώρα ήταν πλέον αργά.
200.000 στιγμές πιο αργά.

Αφορμή το: http://www.enet.gr/online/online_text/c=113,id=94347692 αλλά η ιστορία είναι φαντασιακή (θέλω να ελπίζω).

Advertisements

One Response to Easy money

  1. Ο/Η κολοκύθι λέει:

    Neofitevmene αυτό σου το πόστιον ήταν πολύ ρεαλιστικό και πολύ στενάχωρω αλλά αντί να το αναλύσω θα μείνω στο ότι περι ορέξεως κολοκυθόπιτα, έτσι είναι για όλους.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: